Τυροκεφτέδες (Cheese–balls)
1-2 κ.σ. γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Aλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)
λάδι για το τηγάνισμα
Υλικά
100γρ. τυρί φέτα (Φέτα ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
130γρ. τυρί Γκούντα Ολλανδίας τριμμένο
100γρ. γραβιέρα (Δελφών)
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
40γρ. αλεύρι που φουσκώνει
Εκτέλεση
- Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 45 λεπτά. Αυτό θα παγώσει το μείγμα και θα το κάνει πιο συμπαγές, και θα μπορέσετε να πλάσετε τις τυροκροκέτες ευκολότερα.
- Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπάλες και αλευρώστε τες καλά, τινάζοντας το περισσευούμενο αλεύρι. Το μείγμα είναι αρκετό για να φτιάξετε 14-15 τυροκροκέτες.
- Τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα, με αρκετό λάδι ώστε να τις καλύπτει, μέχρι να χρυσαφίσουν. Στη συνέχεια μεταφέρετε τις τυροκροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. (Προσέξτε να τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε δόσεις σε καυτό λάδι. Αν παραγεμίστε το τηγάνι, τότε θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και οι τυροκροκέτες δε θα γίνουν αρκετά τραγανές.)
- Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστές. Καλή σας όρεξη!
Mπουκίτσες μπεϊκον με τυρί
Υλικά
1 πακέτο μπεϊκον
130γρ. τυρί Γκούντα Ολλανδίας
Μερικές οδοντογλυφίδες
*Προτείνουμε ως συνοδευτική σάλτσα.
Εκτέλεση
Κόβουμε την Γκούντα σε μικρά κυβάκια. Ανοίγουμε μια μια τις φέτες μπεϊκον και βάζουμε σε κάθε μια από αυτές ένα κυβάκι. Τυλίγουμε το τυρί μέσα στο μπεϊκον και περνάμε μια οδοντογλυφίδα ώστε να κρατηθούν οι μπουκίτσες μας κλειστές κατά την διάρκεια του ψησίματος. Τέλος τοποθετούμε τις μπουκίτσες σε ένα ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με ένα κομμάτι λαδόκολλα ή χαρτί φούρνου και ψήνουμε στους 160 βαθμούς. Καλή επιτυχία!
Μαριναρισμένες Φτερούγες Κοτόπουλο με Σάλτσα Γιαουρτιού
Υλικά
1 με 2 κιλά μαριναρισμένες φτερούγες ΜΕΛΕΤΗΣ
Για την σάλτσα:
200 γρ. γιαούρτι σακούλας
30 ml ελαιόλαδο
1 κσ σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις έτοιμες μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλο «Μελέτης» σε ένα ταψί και στην συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για την σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι και το σκόρδο. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ρίγανη και το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.
Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί
Υλικά
Kεφτεδάκια ΜΕΛΕΤΗΣ
200-400 γρ. Τυρί ολόκληρο κεφαλοτύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Αλεύρι για τηγάνισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τα κεφτεδάκια «Μελέτης» και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα δίσκο.
- Στην συνέχεια βάζουμε ένα κομματάκι τυρί Κεφαλοτύρι και το τοποθετούμε μέσα στο κεφτεδάκι (στο κέντρο).
- Κατόπιν αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε.
*Εναλλακτικά εάν θέλετε μετά το αλεύρωμα αντί να τα τηγανίσετε μπορείτε να βουτήξτε τα κεφτεδάκια σε ασπράδια και στη φρυγανιά. Τα αφήνουμε για κανένα μισάωρο και ύστερα τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξουν.